Article Image

Audioengine Hrvatska (Croatia)

Dobrodošli u Audioengine, Hrvatska!

U srcu Teksasa rodila se vizija. Osnovan 2005. godine, Audioengine je iskopao svoju nišu u pretrpanom svijetu audio opreme sa jednostavnom, ali dubokom mišlju: pružiti izuzetnu kvalitetu zvuka kroz inovativne proizvode dizajnirane s pažnjom zanatlija prema detaljima. Naše putovanje počelo je s legendarnim kućnim muzičkim sistemom A5+ i Audioengine A2+ desktop zvučnicima, koji su izgradili reputaciju Audioengine-a kao kreatora izuzetnih kućnih muzičkih sistema.

Nakon što smo dobili ogromno interesovanje naših kupaca širom svijeta, s oduševljenjem vam najavljujemo da je Audioengineova cijenjena kolekcija sada dostupna i u Hrvatskoj. Ovo širenje je više od geografskog; to je dijeljenje naše strasti prema kvalitetnom zvuku s širim auditorijem, dovodeći Audioengineovo iskustvo do pragova domova od Lisabona do Pariza, od Alpa do Arktika.

HD serija: Gdje se zvuk susreće s ljepotom

Audioengineova HD serija stoji kao dokaz naše posvećenosti i akustičkom vrhuncu i estetskoj ljepoti. Svaki kućni muzički sistem u ovoj seriji može se pohvaliti kabinetima izrađenim od pravog drveta, ručno odabranim i ručno izrađenim kako bi se osiguralo da je svaki komad jedinstven kao i zvuk koji proizvodi. To nije samo slušanje; riječ je o doživljavanju muzike u njezinom najautentičnijem i najživljem obliku, upravo onako kako ju je i zamislio umjetnik. Ljepota HD serije ne leži samo u kvaliteti zvuka, već i u njenoj sposobnosti da se bezgrešno uklopi u bilo koji kućni enterijer, podižući prostor svojim klasičnim dizajnom.

Subwooferi koji rezoniraju

Audioengineovi subwooferi S8 i S6, sastavni dijelovi naše linije proizvoda, sada su dostupni i našim hrvatskim kupcima. Ovi subwooferi su konstruirani da obogate vaš audio pejzaž dubokim, preciznim basom, osiguravajući da se svaki ritam i nota osjete isto tako intenzivno kao što se čuju. Bez obzira da li se radi o kompaktnoj snazi S6 ili snazi punjenja prostorije S8, vaš kućni audio postavka nikada neće biti ista.

Digitalno-analogni pretvarači: Oslobađanje čistog zvuka

Audioengineova linija digitalno-analognih pretvarača (DAC) dizajnirana je da transformira vaše iskustvo slušanja muzike. Ovi najprodavaniji DAC-ovi, hvaljeni zbog svoje prijenosljivosti i neнадmašene kvalitete zvuka, služe kao savršen most između vaših digitalnih audio datoteka i čistog, nepromijenjenog zvuka. Sada dostupni u Hrvatskoj, ovi DAC-ovi garantiraju da bez obzira da li ste kod svog pisaćeg stola ili na putu, vaša muzika ostaje što bliža originalnom snimku.

Vaš poziv na čist zvuk

Pozivamo vas da istražite bogati zvučni pejzaž koji Audioengine nudi. Sa našim širenjem u Hrvatsku, granice vrhunskog zvuka se šire. Otkrijte proizvode koji su osvojili srca audiofila širom svijeta, sada dostupnije vama. Iskusite spoj tehnologije i umjetnosti koji čini Audioengine istaknutim u svijetu zvuka. Pridružite se nama na ovom auditivnom putovanju. Dobrodošli u Audioengine obitelj Hrvatska!

Back to blog